Hepatitis: herkennen en handelen

2 cursusmaterialenprof.dr. S.W. Schalmendr. M.J. Sonneveld

Cursusmaterialen

Log in met Medi-Access om de gratis cursusmaterialen aan te vragen.

Samenvatting

Acute virale hepatitis is in Nederland zeldzaam geworden, maar chronische virale hepatitis komt nog steeds relatief veel voor. Maar liefst vijfhonderd personen per jaar sterven in Nederland aan de gevolgen van chronische hepatitis B of C. Dit aantal is al jaren stabiel, ondanks steeds betere behandelopties. Een actieve diagnose- en behandelstrategie is noodzakelijk om hepatitissterfte terug te dringen.

Deze publicatie gaat niet alleen in op bewustwording rondom chronische virale hepatitis. De auteurs besteden ook aandacht aan de diverse andere mogelijke oorzaken van hepatitis en de epidemiologie, de diagnostiek, de risicofactoren en de behandeling van virale hepatitis.

TherapySelector

Voor professionals in de tweede lijn is er sinds kort de app TherapySelector. De app geeft, op basis van het patiëntprofiel dat u invult, evidence-based informatie over mogelijke behandelopties. Zo kunt u eenvoudig een keuze maken voor de behandeling van uw hepatitis C patiënt.

 

Download de TherapySelector app

          Google Play

            App Store

Leerdoelen

U bent op de hoogte van de belangrijkste oorzaken van hepatitis en kent het verschil tussen acute en chronische hepatitis
U weet welke patiënten een verhoogd risico lopen op (chronische) virale hepatitis
U weet hoe u virale hepatitis kunt diagnosticeren
U bent op de hoogte van de laatste behandelmogelijkheden voor virale hepatitis en hoe deze in te zetten

Reviewer

Mede mogelijk gemaakt door:

Deel de publicatie