Coloncarcinoom preventie en screening

2 cursusmaterialenprof. dr. M.C.W. Spaanderendrs. F.E. Marijnissen

Deze publicatie op Farmacotherapie-Online behandelt de mogelijkheden voor darmvoorbereiding bij het diagnosticeren van coloncarcinoom.

Cursusmaterialen

Log in om de cursusmaterialen aan te vragen.

Samenvatting

Colorectaal carcinoom (CRC) is een veelvoorkomende vorm van kanker en heeft een aanzienlijke mortaliteit. Voor CRC zijn verschillende screeningsmethoden beschikbaar. Zowel de Europese Unie als de Nederlandse Gezondheidsraad bevelen screening op darmkanker aan.

In deze Farmacotherapie-Online publicatie gaan MDL-arts prof.dr. Manon Spaander en arts-onderzoeker drs. Fleur Marijnissen in op de preventie en screening van CRC. Zij behandelen onder meer de actuele resultaten van het bevolkingsonderzoek darmkanker in Nederland en gaan uitgebreid in op de mogelijkheden voor darmvoorbereiding. De publicatie sluit af met nieuwe casuïstiek.

Deze publicatie is een actualisatie van het artikel Coloncarcinoom – Preventie en screening door dr. J.J. Boonstra, MDL-arts, dr. M.C.W. Spaander, MDL-arts en prof.dr. E.J. Kuipers, MDL-arts

Leerdoelen

U bent op de hoogte van het belang van een effectieve darmvoorbereiding
U bent bekend met vernieuwingen op het gebied van darmvoorbereiding
U kent de recente resultaten van het bevolkingsonderzoek darmkanker en weet meer over de invloed van de COVID-19 pandemie hierop

Onderwerpen

Mede mogelijk gemaakt door:

Deel de publicatie